
Nasze jedzenie
W MAX wierzymy, że dbanie o dobrostan zwierząt jest kluczowe w naszych staraniach, by uczynić świat choć trochę lepszym. Priorytetem jest dla nas pozyskiwanie produktów od lokalnych dostawców. Już w 1968 roku, kiedy otworzyliśmy pierwszą restaurację MAX w Gällivare w północnej Szwecji, podjęliśmy decyzję, że burgery MAX powinny być przygotowywane ze szwedzkiego mięsa. Dlatego dokładamy wszelkich starań, aby kupować produkty lokalnie również do restauracji w Norwegii, Szwecji i Polsce.
Lokalne mięso
Obecnie w naszych restauracjach w Szwecji i Danii do przygotowywania potraw wykorzystujemy szwedzką wołowinę, kurczaka i bekon. W Norwegii – norweską wołowinę i kurczaka. W Polsce korzystamy ze szwedzkiego kurczaka, polskiej wołowiny i bekonu pochodzącego z krajów Unii Europejskiej.

Warzywa
Do przygotowywania naszych dań używamy sezonowych warzyw, które dostarczają nam zakontraktowani rolnicy. Wiemy, że – podobnie jak my – przykładają oni dużą wagę do troski o środowisko naturalne oraz do jakości i świeżości warzyw. Wykorzystywana przez nich woda jest monitorowana, a rolnicy nie używają świeżego obornika. Regularnie przeprowadzamy także analizy mikrobiologiczne naszych warzyw.

Jaja
Jajka w naszych produktach pochodzą od kur z wolnego wybiegu. Produkty MAX w Szwecji, Norwegii, Danii i Polsce są wolne od jaj pochodzących z chowu klatkowego. Dotyczy to wszystkich rodzajów jaj – zarówno w skorupkach, jak i w produktach jajecznych oraz w produktach zawierających jaja. Więcej informacji o składnikach naszych produktów można znaleźć w sekcji Informacje o Produktach.

Mleko
W Szwecji, Norwegii i Polsce korzystamy z lokalnego mleka. W Danii używamy mleka pochodzącego ze Skanii – południowej części Szwecji, położonej blisko granicy z Danią.